Laga en ljuvlig paj med vit chokladkräm som spetsas med lite Cointreau. Kan uteslutas om du vill göra en barnvänligare paj.
Instruktioner
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på låg värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
- Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck ut degen i en smord pajform ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Tag skalet ur formen och låt svalna.
- Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.
Publicerat den
25 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar