En somrig och fräsch variant av den klassiska efterrätten Tiramisu.
Instruktioner
- Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop äggulor och florsocker. Vänd ner mascarponen och den smälta chokladen och vispa ihop till en jämn, fluffig kräm. Täck bottnen på en springform, ca 23 cm i diameter, med ett tunt lager mascarponekräm.
- Blanda vatten, koncentrerad saft och limoncello i en skål. Doppa ca 1/4 av kexen i blandningen och fördela dem jämnt ovanpå mascarponekrämen. Fortsätt varva mascarponekräm och doppade kex tills formen är fylld. Täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 12 timmar.
- Låt bären marineras i fläderbloms- och citronsaft i 20 minuter.
- För varsamt en tunn, vass kniv runt formens kanter, lossa tiramisun försiktigt och lägg den på ett fat - fortfarande på springformens botten. Låt bären rinna av och fördela dem sedan över tiramisun strax före servering.
- Om det blir bär över, servera dem gärna i en skål vid sidan om.
Publicerat den
24 augusti 2015
Skriv kommentar