Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärtiramisu

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En somrig och fräsch variant av den klassiska efterrätten Tiramisu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop äggulor och florsocker. Vänd ner mascarponen och den smälta chokladen och vispa ihop till en jämn, fluffig kräm. Täck bottnen på en springform, ca 23 cm i diameter, med ett tunt lager mascarponekräm.
  2. Blanda vatten, koncentrerad saft och limoncello i en skål. Doppa ca 1/4 av kexen i blandningen och fördela dem jämnt ovanpå mascarponekrämen. Fortsätt varva mascarponekräm och doppade kex tills formen är fylld. Täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp i minst 12 timmar.
  3. Låt bären marineras i fläderbloms- och citronsaft i 20 minuter.
  4. För varsamt en tunn, vass kniv runt formens kanter, lossa tiramisun försiktigt och lägg den på ett fat - fortfarande på springformens botten. Låt bären rinna av och fördela dem sedan över tiramisun strax före servering.
  5. Om det blir bär över, servera dem gärna i en skål vid sidan om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.