Lustigt namn på en lång pannekaka. Hittade recept på en dansk websida. Måste bara provas!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd.
- Första lagret:
Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering). Grädda kakan i ca 20 min. Låt svalna.
- Andra lagret:
Rör ihop färskost och florsocker, tillsätt 300 g créme fraiche. Bred ut krämen på kakan.
- Tredje lagret:
Rör ihop chokladpuddingen enligt beskrivningen på paketen. Fördela chokladpuddingen över det andra lagret.
- Överst:
Bred ut resten av créme fraiche ovanpå chokladpudding lagret och strö på hackade pekannötter och chokladspån.
- Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
- KAN DET BLI SMARRIGARE? ÄT OCH NJUT!
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi ska ha gäster imorgon, ska nog bjuda på detta som desert. Hälsningar Ulla i Harplinge
Gott! Men smakar ganska mycket som just - chokladpudding. Philadelhipalagret bryter dock av fint. Till den chokladpudding jag köpte (Ica) krävs 1½ liter mjölk till 3 brev pudding, vilket är mer än det danska receptet anger. Mitt chokladlager blev därför något tjockt. Jag tror jag hade tjänat på att bara ta två brev för att få bättre balans mellan de olika lagren. Testar så nästa gång! God kaka dock, lättbakad, och räcker till många. Tack för receptet!
Hej! Ni som provat denna kaka, hur lång tid efter är den god att servera? Jag kommer eventuellt ha gäster två dagar i rad och funderar på att bjuda på denna kaka vid båda tillfällena. Tänkte man kunde ta två mindre formar istället.