Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås al tonno

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Älgstek med tonfisksås? Omöjlig kombination? Det må låta så, men den här såsen är kanon till t.ex. älgstek!

Ingredienser

Instruktioner

  1. B örja med att tillverka en aioli genom att separera tre ägg-gulor i en bunke. Vispa i en tsk dijonsenap och 1msk rödvinsvinäger till en krämig konsistens.
  2. Häll i ½ dl majsolja, litet i taget, försiktigt under konstant vispande. Fortsätt med ½ dl olivolja. Var noga med att hela tiden vispa!
  3. När du har en krämig aioli är det dax att tillsätta fyra sardeller och tonfisken. Kör med elvisp eller mixerstav så att det blir en helt slät och krämig konsistens.
  4. Servera såsen rumstemprerad till älgstek eller rostbiff och klyftpotatis. Cocktail-kaprisen till är ett måste!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.