- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Älgstek med tonfisksås? Omöjlig kombination? Det må låta så, men den här såsen är kanon till t.ex. älgstek!
Instruktioner
- B örja med att tillverka en aioli genom att separera tre ägg-gulor i en bunke. Vispa i en tsk dijonsenap och 1msk rödvinsvinäger till en krämig konsistens.
- Häll i ½ dl majsolja, litet i taget, försiktigt under konstant vispande. Fortsätt med ½ dl olivolja. Var noga med att hela tiden vispa!
- När du har en krämig aioli är det dax att tillsätta fyra sardeller och tonfisken. Kör med elvisp eller mixerstav så att det blir en helt slät och krämig konsistens.
- Servera såsen rumstemprerad till älgstek eller rostbiff och klyftpotatis. Cocktail-kaprisen till är ett måste!
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar