Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Båbärskaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En härlig sockerkaka marmorerad av blåbär och valnötter förgyller fikastunden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa. Blanda mjöl, bakpulver och nystött kardemumma i en skål. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop allt.
  3. Blanda blåbären med potatismjölet. Vänd försiktigt ner blåbär och grovt hackade valnötter i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1½ liter.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan vila i formen i ca 10 minuter. Låt den svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.