Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baba ganoush

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Libanesisk klassisk röra till bröd, grillat och allt möjligt. Fantastiskt gott. Går utmärkt att förbereda i förväg och förvara övertäckt i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela auberginerna på mitten på längden och skär snitt i skinnsidan. Rosta med skinnet upp i ugn på 200 grader tills det känns som att skära i smör när man provsticker auberginerna, 20-30 min. Låt svalna.
  2. Gröp ur auberginköttet i en bunke. Häll på olja, citronsaft, vitlök och tahini. Kör med mixerstav tills det blivit en grynig massa. Smaka av med paprika, salt och peppar och eventuellt mer tahini.
  3. Låt stå i kyl 15 min innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.