Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Babaganoj - Auberginröra

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

God dippsås

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna på längden och baka mitt i ugnen 35-40 minuter eller tills de är helt mjuka inuti och nästan svarta utanpå. Gröp ur innanmätet och låt de svalna i en skål. Blanda citronsaft med vatten i en kanna. Pressa vitlöken i en matberedare med knivinsats. Tillsätt tahini. Kör på medelhastighet och häll under tiden ner citron- och vattenblandningen i en tunn stråle i matberedaren. Blandningen tjocknar först men får efter ett litet tag en krämig konsistens. Lägg i aubergineköttet och mixa till en smet, häll i yoghurten. Smaka av med salt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.