- Serverar: 2 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En helt fantastisk smörgås, där man kan använda antingen färsk eller konserverad svamp, där kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner och där man själv kan styra hur nyttig rätten ska vara, men framför allt en rätt som går snabbt att tillaga.
Instruktioner
- Finhacka löken och grovhacka kantarellerna. Vispa ihop äggen.
- Värm upp en stekpanna, lägg i smör och stek brödet tills det fått färg på båda sidorna. Lägg upp dessa på tallrikar.
- Värm upp matolja i en stekpanna, lägg i löken och stek tills den börjar få lite färg. Lägg i kantarellerna och låt dem steka tills all vätska försvunnit. Om man föredrar den smalare varianten kan man här börja rosta brödet.
- Strö Vegeta och nästan all persilja över svampen och fräs på under omrörning. Häll till slut över de vispade äggen och rör om.
- Lägg en skiva västerbottenost på varje brödbit och toppa med svampblandningen.
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar