Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne som överraskar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Som flygande Jakob, fast med kassler och pasta. Nytt och spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar! Tänk på att fördela tomatsåsen så att det räcker till hela!
  2. Strimla kassler, hacka paprikorna i cm stora bitar. Hacka vitlöken och löken. Strimla 5 cm purjo och 5 cm purjoblast. Stek detta i lite olja eller smör efter tycke. Krydda med curry, salt och peppar. Stek så att kasslern får lite färg. Ställ åt sidan.
  3. Häll tomaterna i kastrull och ha i sambal oelek, om man ej gillar starkt räcker det med 1 tsk. Låt bli varmt och mosa sönder tomaterna. Häll i ¾ dl crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skiva bananen på längden i tunna skivor. Skiva tomater och mozzarella i tunna runda skivor.
  5. Ställ ugnen på 225 grader. Ta en fyrkantig ugnsform. Ta hälften av kasslerfräset och lägg i botten och häll på lite tomatsås. Lägg på 3 pastaplattor.
  6. Häll på ganska mycket tomatsås på nästa lager och hälften av de skivade tomaterna, lägg på 3 pastaplattor till.
  7. Häll på tomatsås så det täcker plattorna och lägg ut den skivade bananen och fördela hälften av jordnötterna över bananen. Klicka ut crème fraiche i små klickar.
  8. Lägg på 3 pastaplattor och häll på resterande kasslerfräs och fördela spenaten och på med de sista pastaplattorna. Häll över de sista av tomatsåsen, rikligt. Lägg på de skivade tomaterna och mozzarellan.
  9. Ställ in nederst i ugnen i 35-40 minuter. Servera med en sallad med ruccola, fetaost, rödlök, tomat, gurka och röd paprika. NJUT!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.