Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora tärningar och bakpotatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
Rosta i ugnen i 10 minuter.
Skala och slanta morötter. Skär rödlök i smala klyftor och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala 6 vitlöksklyftor.
När potatisen varit inne i ugnen i 10 minuter, ta ut plåten och lägg på de skurna grönsakerna.
Rosta i ytterligare 20 minuter.
Blanda gräddfil, rosmarin, oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
Skölj spenat, hacka dill och strimla salladslök. Blanda allt i en skål.
Vispa ihop rödvinsvinäger, 2 msk olivolja, honung, 1 pressad vitlöksklyfta, senap, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke och häll över salladen.
Skär halloumi i tunna skivor. Lägg skivorna på de ugnsrostade grönsakerna när 8 minuter återstår av stektiden. Sätt ugnen på grill.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnor på hög värme i 2 minuter under omrörning.
Toppa spenatsalladen med dessa och servera salladen till halloumin, såsen och de ugnsrostade godsakerna.