Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Backpackersoppa

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En soppa med bra sting i. Bra att ha en dag för att få minnena tillbaka från semestern.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint. Kärna ur paprikan och skär i små strimlor Skär kycklingen i 2 cm tjocka skivor Koka upp buljongtärningar med 5 dl vatten och kokosmjölken Lägg vitlöken, ingefäran, sambal olek, socker, fisksås, saften från 2 av limefrukterna och haricots vertsen. Sjud kycklingbitarna 4-5 minuter tills de blivit precis genomkokta. Köttet ska vara vitt. lägg paprikastrimlorna när det är någon minut kvar. Hacka koriandern grovt. Smaka av soppan med salt och ev mer lime. Den kan gärna vara lite syrlig. Strö över den hackade koriandern innan du serverar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.