Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk kalkon med stuffing

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kalkon i ny tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och ta ur kalkonen om djupfryst används. Skala och hacka löken. Skölj och strimla sellerin. Strimla baconet. Blanda färsen med ägg, lök, selleri och bacon. Krydda med senapspulver, salt och peppar.
  2. Fyll kalkonen med färsen och bind ihop eller fäst ihop med små trästickor. Lägg kalkonen i en långpanna. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 10 sekunder. Pensla kalkonen med matfettet och strö över salt.
  3. Tillaga kalkonen i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 2 tim. Kontrollera att kalkonen är genomstekt, d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Häll skyn som bildats i en kastrull och skumma bort fettet på ytan. Låt koka upp och rör i maizenaredningen. Låt koka någon minut.
  4. Gröp ur stuffing och lägg den på ett serveringsfat. Skär upp kalkonköttet i skivor och bitar.
  5. Servera kalkonen med stuffing, sky, potatismos och ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.