Den här ljuvliga Italieninspirerade pajen är något för alla finsmakare. Kombinationen av de söta kronärtskockorna och det salta baconet blir fantastiskt god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur frysen och låt den tina. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Nagga degen med en gaffel och förgrädda 12 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Gör fyllningen. Dela baconskivorna på hälften och stek dem knapriga utan att brännas. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
- Skala och hacka löken. Stek sedan lökhacket mjukt i smöret.
- Vispa ägg och grädde tillsammans med hälften av den rivna parmesanosten. Salta och peppra efter smak.
- Halvera kronärtskockshjärtanen. Fördela löken, baconet och kronärtskocksbitarna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över resten av parmesanosten.
- Grädda pajen ca 25 minuter. Servera gärna pajen tillsammans med en tomat- och löksallad och garnera med slätbladig persilja.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar