Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och kronärtskockspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga Italieninspirerade pajen är något för alla finsmakare. Kombinationen av de söta kronärtskockorna och det salta baconet blir fantastiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur frysen och låt den tina. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Nagga degen med en gaffel och förgrädda 12 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Gör fyllningen. Dela baconskivorna på hälften och stek dem knapriga utan att brännas. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  4. Skala och hacka löken. Stek sedan lökhacket mjukt i smöret.
  5. Vispa ägg och grädde tillsammans med hälften av den rivna parmesanosten. Salta och peppra efter smak.
  6. Halvera kronärtskockshjärtanen. Fördela löken, baconet och kronärtskocksbitarna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över resten av parmesanosten.
  7. Grädda pajen ca 25 minuter. Servera gärna pajen tillsammans med en tomat- och löksallad och garnera med slätbladig persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.