Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och morotsgratäng

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En billig vardagsrätt man kan komplettera med ärtor eller kokta gröna bönor och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs baconet i en panna medan du skalar morötter och potatis. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Skiva potatisen tunt (på rivjärnet t.ex.)
  3. Riv morötterna grovt. Första potatisen ska täcka botten på en ugnsform. Sen strör man en riven morot över, slata, och så en potatis till. Peppra och strö baconet över. Strö ut tredje potatisen, resten av morotsrivet och avrunda med sista potatisen. Salta och peppra. Häll över matlagningsgrädden. Gratinera i ugn i en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.