Istället för bacon och ägg frukost...jag älskar ägg och bacon frukost...
Instruktioner
- Kavla ut pajdegen på lätt mjölat bokbord tills den är ungefär 3 mm tjock. Klä en pajform om ca 25cm med deg och jämna till kanterna. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
- Pricka botten med gaffel och klä med bakplåtspapper. Fyll pajskalet med kikärtor eller ris och grädda i 5 minuter. Ta bort ärtor/ris och papperet och grädda ytterligare 5 minuter.
Med den här metoden förblir pajskalet frasigt när den fuktiga fyllningen fördelas i pajskalet.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt 4 skivor strimlad bacon, cheddarost, gräslök, dill, senap och peppar och arbeta samman.
- Häll blandningen i pajskalet, strö över de 6 återstående tunna baconstrimlorna och grädda i 150 grader ca 40 minuter.
- Servera pajen varm eller kall i bitar med en kryddstark ruccolasallad.
Publicerat den
18 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar