Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och äggpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Istället för bacon och ägg frukost...jag älskar ägg och bacon frukost...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla ut pajdegen på lätt mjölat bokbord tills den är ungefär 3 mm tjock. Klä en pajform om ca 25cm med deg och jämna till kanterna. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
  2. Pricka botten med gaffel och klä med bakplåtspapper. Fyll pajskalet med kikärtor eller ris och grädda i 5 minuter. Ta bort ärtor/ris och papperet och grädda ytterligare 5 minuter. Med den här metoden förblir pajskalet frasigt när den fuktiga fyllningen fördelas i pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Tillsätt 4 skivor strimlad bacon, cheddarost, gräslök, dill, senap och peppar och arbeta samman.
  4. Häll blandningen i pajskalet, strö över de 6 återstående tunna baconstrimlorna och grädda i 150 grader ca 40 minuter.
  5. Servera pajen varm eller kall i bitar med en kryddstark ruccolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.