Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bacon och soltorkade tomater på ugnsbakade potatisar

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

satt och planerade inför melodifestivalen men visste inte vad jag skulle ta. Sedan tänkte jag på det obligatoriska i ett kök på en restaurang då man har bea o pommes men tänkte det blir ju lite för fett. Det blev denna varianten i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt på ugnen på 220 grader
  2. Gör ren potatisen noga och dela dom på längden. Lägg dom i en ugnssäker form och rispa med en gaffel så att det blir spår där du sedan droppar i olivoljan och strör på väldigt lite salt eftersom baconet också har sälta. Sätt in dom i ugnen ca 35-40 minuter och under tiden gör du röran som ska läggas på.
  3. Skiva ner baconet i mindre bitar, hacka tomaterna och hacka spenaten. Knaper-stek baconet och mot slutet lägger du i spenaten. Häll bort det mesta av fettet och blanda i örtkryddorna, lite av osten (spara de mesta till gratineringen) med några droppar olivolja och ev lite salt.
  4. Vill du ha lite mer sting kan du blanda i lite chili.
  5. Ta ut potatisen och känn hur mjuka dom är. Dom ska vara mjuka men inte helt färdiga. Lägg på röran. Dra ner värmen till 180-200 grader och sätt in potatisen i ugnen ca 35-40 minuter och sedan efter det lägger du på osten och gratinerar i 15-20 minuter.
  6. Om du vill kan du skiva ner en liten lök i tunna skivor och blanda i röran som du lägger på potatisen
  7. Blir väldigt goda med någon kall öl till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.