Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacondolmar på rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Blanda färsen med champinjoner, potatismjöl, ägg, mjölk, salt, timjan och vitlök.
  3. Skiva de skalade rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Lägg det i en smord ugnssäker form med salt och peppar mellan varven. Häll över mjölk eller grädde.
  4. Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter så att rotfrukterna blir halvmjuka.
  5. Forma färsen till 8 avlånga bullar och vira bacon runt dem. Placera dem på rotfruktsgratängen.
  6. Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukterna är klara och köttet genomgräddat. Servera med en sallad och/eller någon grönsak

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.