Bacondolmar på rotfruktsgratäng

Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rotfruktsgratäng

Ingredienser

500 g blandfärs
100 g hackade smörfrästa champinjoner
2 msk potatismjöl
1 ägg
2 dl mjölk
1-1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
8 skivor bacon, 1 pkt
6-8 medelstora potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 tsk salt
1 krm peppar
Ca 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
735
Sparat:
12

Gör så här

Ugn: 200°

Blanda färsen med champinjoner, potatismjöl, ägg, mjölk, salt, timjan och vitlök.

Skiva de skalade rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Lägg det i en smord ugnssäker form med salt och peppar mellan varven. Häll över mjölk eller grädde.

Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter så att rotfrukterna blir halvmjuka.

Forma färsen till 8 avlånga bullar och vira bacon runt dem. Placera dem på rotfruktsgratängen.

Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukterna är klara och köttet genomgräddat. Servera med en sallad och/eller någon grönsak

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.