Bacondolmar på rotfruktsgratäng

Det här är en festlig och praktisk "allt-i-ett-rätt".

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rotfruktsgratäng
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Ugn: 200°

Blanda färsen med champinjoner, potatismjöl, ägg, mjölk, salt, timjan och vitlök.

Skiva de skalade rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Lägg det i en smord ugnssäker form med salt och peppar mellan varven. Häll över mjölk eller grädde.

Sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter så att rotfrukterna blir halvmjuka.

Forma färsen till 8 avlånga bullar och vira bacon runt dem. Placera dem på rotfruktsgratängen.

Stek färdigt i mitten av ugnen, ca 30 minuter, tills rotfrukterna är klara och köttet genomgräddat. Servera med en sallad och/eller någon grönsak

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Blandfärs, Champinjoner, Potatismjöl, Ägg, Mjölk, Salt, Timjan, Vitlök, Bacon, Medelstora potatis, morötter, Palsternacka, Salt, Peppar, Mjölk eller matlagningsgrädde
Visningar:
765
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.