Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfyllda lövbiffar

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Snabblagade lövbiffar som är lika gott till vardags som till fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut lövbiffarna på ett bakplåtspapper.
  2. Salta, peppra och bred på senap efter behag.
  3. Lägg en baconskiva på varje lövbiff. Skiva över en god och smakfull ost. Vik lövbiffarna på mitten. Bryn dem på en sida i taget i en stekpanna.
  4. Tillsätt vattnet , vitlöken, köttbuljongen och balsamico. Låt det "efterkoka" ca 20 minuter.
  5. Häll spadet i en såskastrull. Gör en redning av mjölet. Tillsätt grädde, créme fraiche och krydda.
  6. Häll såsen över lövbiffarna och strö över klippt persilja.
  7. Servera till klyftpotatis, potatis eller ris med en god sallad till.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • raffa 20 september 2008

    Hade denna rätt som Fredags middag igår !! Snacka om GOTT !!! Gubben var helt frälst. Barnen också !! JÄTTEGOTT !! Tack för detta recept !!!

  • frithioff 5 mars 2009

    Jättegott! Både mannen och jag gillade detta jättemycket. Kommer att göras igen!!

  • solbrittmartin 7 september 2009

    Blev väldigt gott, använde lövbit istället för lövbiff vilket gjorde att det var lite besvärligare att få dessa i pannan men det gick och resultatet var en toppen god middag :)

  • thoorbear 5 januari 2010

    Skall man ha köttbuljong efter eget tycke och smak, eller har mängden bara fallit bort från receptet?

  • Okänd 2 maj 2010

    Det här åt vi igår, och det finns ganska många variationer på receptet. Men bacon var nått nytt och vi blev förtjusta så av oss får du 5 stjärnor. Bara en sak jag undrar över, det står 4 delade vitlökar. Jag tog fyra klyftor och delade. Jättegott var det och jag ska nog göra om det nång gång, finns i min pärm nu. Är inte alla som hamnar där, ska du veta. Tack.

  • Okänd 2 maj 2010

    Glömde klicka i 5:an Nu är det gjort.

  • asanordgren 19 november 2010

    Mycket gott, jag använde Västerbottenost och det blev mycket lyckat. Först trodde jag att köttet skulle bli segt, då det skulle koka så länge med det blev mört och fint.

  • soccermum 2 januari 2011

    Jättejättegott! Tack för receptet :)

  • stiffenr1 16 april 2011

    Suveränt! Jag pudrade lite cayenne i såsen och serverade men pressad potatis. Succe!

  • biggan03 16 maj 2011

    Jag måste säga att denna maträtt är det godaste jag ätit! Av barnen fick jag 10 poäng och det säger allt! Ni måste bara prova detta! Och såsen kan jag bara inte sluta ta mer...Mums!

  • jenmc 31 maj 2011

    jätte god ocj krämig både jag och brnen älska det var en ny smak en det gamla vanliga underbar rätt, tack så mycket

  • CharlieochDalle 18 augusti 2011

    Går lätt och fort att göra och smakar underbart. Jag fick mycket beröm för denna rätt, så tack för receptet!

  • carofline 29 augusti 2011

    Jättegod rätt, både jag och sambon gillade den starkt!

  • sureerat 26 januari 2012

    Bästa varianten någonsin dock inget för tjockisar eftersom det är svårt att sluta äta innan faten är rena.

  • Bumbis 29 februari 2012

    Så jä..a gott. Dock pressade jag i 1 stor klyfta vitlök istället för det som stog. Kommer att göra det igen snart.

  • CinaJson 22 september 2013

    Fantastiskt gott! Kommer att bli ett stående inslag hos oss.

  • Disen 16 november 2013

    Mycket, mycket gott och enkelt. Kommer absolut att göra den igen. Full pott!

  • HungrigaVargen 13 september 2014

    Detta var sannerligen mycket gott, och inte särskilt krångligt att laga till! Tackar och bockar för ett recept som lär användas många gånger framöver. Jag kan för övrigt rekommendera att lägga till lite ringar av gul lök och lite hackad röd peppar i såsen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.