Baconfyllda potatisbullar

Ibland kan man bli väldigt sugen på de enklaste vardagsrätter, som t. ex. potatisbullar. Bra resträtt, på kokt potatis eller potatismos som blivit över. Fyllningen med bacon eller rimsaltat fläsk är särskilt god men också här kan använda en rest - av kött, korv eller varför inte rent av fisk någon gång till omväxling. Lingon hör till.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: potatisbullar, bullar
Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Baconfyllda potatisbullar

Gör så här

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av spadet och "ånga" potatisen torr. Mosa den och blanda den med matfett och ägg. Krydda lätt.

Hacka lök och bacon och fräs blandningen i sitt eget fett. Blanda i kryddpeppar och låt fräset svalna.

Lägg upp moset på en skärbräda och forma det till en rulle. Skär rullen i 8-12 skivor.

Gör en grop i varje potatisbulle, lägg i fyllningen och täck omsorgsfullt med moset.

Panera potatisbullarna i skorpmjölet och stek dem läckert guldbruna i medelvarm stekpanna.

Gott att servera till:
Lingonsylt. Grönsallad eller vitkålssallad med lingon.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Potatis, Salt, Smör eller margarin, Ägg, Vitpeppar, Gul lök, Bacon, Kryddpeppar, Skorpmjöl, Margarin
Visningar:
17695
Sparat:
570

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Potatisbullar
av MrsC
över 2 månader
Potatisbullar
av tina62
över 2 månader
Potatisbullar m
av Ullajo
över 2 månader
Potatisbullar m
av UllaC
över 2 månader
Potatisbullar m
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.