Baconfyllda potatisbullar

Ibland kan man bli väldigt sugen på de enklaste vardagsrätter, som t. ex. potatisbullar. Bra resträtt, på kokt potatis eller potatismos som blivit över. Fyllningen med bacon eller rimsaltat fläsk är särskilt god men också här kan använda en rest - av kött, korv eller varför inte rent av fisk någon gång till omväxling. Lingon hör till.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: potatisbullar, bullar
Baconfyllda potatisbullar
Källa: Mästerkocken
Uppladdad av: Bodil56
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

8 medelstora potatisar
salt
1 msk smör eller margarin
1 ägg
Vitpeppar

Till fyllning:
1 stor gul lök
200 g bacon eller rimmat fläsk
1/2 tsk grovkrossad kryddpeppar

Till panering eller stekning:
1 dl skorpmjöl
2 msk margarin

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
16382
Sparat:
555

Gör så här

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av spadet och "ånga" potatisen torr. Mosa den och blanda den med matfett och ägg. Krydda lätt.

Hacka lök och bacon och fräs blandningen i sitt eget fett. Blanda i kryddpeppar och låt fräset svalna.

Lägg upp moset på en skärbräda och forma det till en rulle. Skär rullen i 8-12 skivor.

Gör en grop i varje potatisbulle, lägg i fyllningen och täck omsorgsfullt med moset.

Panera potatisbullarna i skorpmjölet och stek dem läckert guldbruna i medelvarm stekpanna.

Gott att servera till:
Lingonsylt. Grönsallad eller vitkålssallad med lingon.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av Ullajo
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.