Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfyllda potatisbullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ibland kan man bli väldigt sugen på de enklaste vardagsrätter, som t. ex. potatisbullar. Bra resträtt, på kokt potatis eller potatismos som blivit över. Fyllningen med bacon eller rimsaltat fläsk är särskilt god men också här kan använda en rest - av kött, korv eller varför inte rent av fisk någon gång till omväxling. Lingon hör till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av spadet och "ånga" potatisen torr. Mosa den och blanda den med matfett och ägg. Krydda lätt.
  2. Hacka lök och bacon och fräs blandningen i sitt eget fett. Blanda i kryddpeppar och låt fräset svalna.
  3. Lägg upp moset på en skärbräda och forma det till en rulle. Skär rullen i 8-12 skivor.
  4. Gör en grop i varje potatisbulle, lägg i fyllningen och täck omsorgsfullt med moset.
  5. Panera potatisbullarna i skorpmjölet och stek dem läckert guldbruna i medelvarm stekpanna.
  6. Gott att servera till: Lingonsylt. Grönsallad eller vitkålssallad med lingon.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • SEAbjrpn 2 september 2008

    Det var många år sen jag gjorde denna rätt. Ska göra dem i veckan blev jättesugen. Tack för receptet. Kram SEA

  • Heisjo 2 januari 2011

    Väldigt gott och uppskattat av hela familjen, men det var svårt att få dem att hålla samman. Nästa gång kommer jag panera potatisbullarna för sig och servera baconet vid sidan om! Men det smakade verkligen riktig husmanskost:-))

  • Chillfors 5 februari 2011

    Tack för receptet! Jag rev potatisen istället för att mosa och tog mindre mängd potatis men samma mängd smör, hade inga problem alls att få dom att hålla ihop! Kommer klart göras igen :)

  • Queimadura 3 november 2011

    Valdigt gott, kommer absolut gora denna igen =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.