Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacongratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god gratäng med sting i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Skala och strimla morötterna, Skölj och strimla purjolöken.
  3. Fräs baconet i en panna i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dem fräsa med. Pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt mjölk och grädde och tomatpuré. Krydda med lagerblad och timjan och cayennepeppar och salt och svartpeppar.
  5. Lägg hälften av pastan i en ugnsäker form. Häll på baconröran. täck med resten av pastan. Strö över osten.
  6. Gratinera i ugn ca 15 minuter. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingja17 4 maj 2011

    ska just prova detta recept, men undrar hur mycket mjölk det ska vara det framgår inte i receptet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.