Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Baconinlindad fläskytterfilé

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fylld med soltorkade tomater, färskost och vitlökssmör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret rumsvarmt. Hacka soltorkade tomater, rör ner örterna. Riv eller pressa vitlöken. Blanda ner färskosten och smaksätt med salt och peppar. Rör allt till en smidig smet.
  2. Skär upp fläskytterfilén, att få den helt platt kräver lite finess. Skär upp den på mitten, på längden, men inte rakt igenom. Gör sedan snitt längs hela långsidan, på vardera sida av det första snittet så att den öppnar sig mer och mer.
  3. Bred på smeten på köttet och rulla ihop. Linda sedan bacon runt köttet så att det täcker. Se till att baconkanterna hamnar likadant på köttet, i en rät linje.
  4. Smält rikligt med smör i en panna på medelhög värme och lägg ned den inlindade fläskytterfilén med skarven nedåt så att den svetsas ihop av värmen. Bryn runt om och lägg den sen i ugnssäker form. In i ugnen ca 25 min, 200-225 grader.
  5. Låt köttet vila minst 10 min innan det skärs upp.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • vnordin 19 mars 2009

    Så himla gott! Kommer lagas igen.

  • ullef 27 juli 2009

    jättegott!Detta kommer jag att bjuda på nån gång när jag får besök.

  • pompersson 31 december 2009

    Vår varmrätt nyår 09-10. Ska bli mkt spännande=)

  • lenamicke 31 januari 2010

    Supergott....Enkelt att laga o väldigt saftigt kött. Detta kommer jag att laga många gånger

  • harnosand1_1 28 mars 2010

    Helt otroligt smakfullt och saftigt.En riktig festrätt som dessutom är lättlagad Jag kan verkligen rekommendera den.

  • mia73031 27 oktober 2010

    Supergott! Jag har även tillagat denna rätt med Kantarellsmak på osten, det blev också supergott!

  • ulf8 6 januari 2011

    Jag skulle vilja göra denna underbara rätt i lägre grader. Jag gillar inte 225-gradersträsket utan kör mitt kött i max 100 och längre tid. Hälsningar från Da Chef i Gränna

  • knegof 8 januari 2011

    Helt underbart gott! Var mycket uppskattat av gästerna vid nyår! Tack!

  • Haw 12 februari 2011

    Mycket gott! Då jag har två mindre barn blev det lite potatismos till. Hade nog funkat lika bra med pasta. Men det går inte hem utan något till. Men du får en klar femma av mig.

  • Helena1992 9 mars 2011

    Helt otroligt god! Blev en stor succé - ingen ville sluta äta förrän allt kött var slut!

  • KristerR 15 oktober 2011

    Supergott, familjefaviorit med lit eklyftpotatis till, Broccoli och sås på skyn.

  • grassicats 24 mars 2014

    Mycket gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.