- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket gott, väldigt enkel rätt att bjuda på.
Instruktioner
- Om du ersätter den tunnskivade kycklingfiléen med vanlig filé:
Skär den hela filéen i 2-3 st. 5 mm tjocka skivor när den är halv frusen.
Banka ut dom lite så att dom blir lite större när dom tinat upp helt.
- Blanda osten, löken, kryddorna, gräslöken ( finns djupfryst gräslök om du inte hittar färsk) och den pressade vitlöksklyftan.
Pensla filéerna med citronsaften och klicka sedan på lite av ostblandningen.
Rulla ihop dem till rullader och linda in dem i baconskivorna (fäst ev. med tandpetare).
Lägg dem i en form med skarven nedåt.
Blir det någon bacon kvar så skär ner den i småbitar och lägg över kycklingen, krydda med lite salt och svartpeppar över allt.
Stek i ugnen i 30-35 min med en ugnstemperatur på 200 grader.
(Tillsammans med potatisen om du har varmluftsugn)
- Med 15 min kvar blanda ihop Örtsåsen och crème fraichen och häll över rulladerna.
Serveras med T.ex. fetaost och basilikapotatis
Publicerat den
19 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar