- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Som sambo till en jägare så har vi ständigt frysen full med diverse vilt, i går knåpade jag ihop den här lilla rätten på älgfärs.
Som alltid när jag fixar i köket så "skjuter jag från höften" så det är lite svårt att få till det med måttangivelserna på ingredienserna i recepten. Så mitt tips är att våga! Dra bort eller lägg till men framförallt experimentera folket, blir det pankaka av allt så fins ju alltid närmaste pizzabagare bara ett stenkast iväg... haha
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 Grader (vanlig ugn)
- Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund.
- Finhacka under tiden vitlöken och den gula löken, samt persiljan som inte behöver vara så finhackad.
Smaka av smeten innan du rör ner lök och persilja hacket så att du har fått den styrka du vill ha på kryddningen!
- Blanda till sist ner älgfärsen (eller annan färs)
- Lägg ut 2 skivor bacon (först den ena och sen den andra lite över den första så att dom limmas ihop). Forma bollar som är lite större än en golfboll och rulla in i baconskivorna och lägg på ett ugnsfast fat.
- Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Stek i ugnen ca: 20-25 minuter
- Ett tips är att lägga biffarna på antingen en räfflad plåt eller på ett galler som passar i formen, det blir ganska mycket "köttsaft" som inte ser så nice ut, men som är god att göra sås på!
- Jag serverade en enkel grönsallad, kokt nypotatis och hemgjort persilja/vitlöks- och chilismör till biffarna.
- Men kan även tänka mig att klyftpotatis och en god gräddig sås kan passa mycket bra till! :)
Publicerat den
19 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda och lättgjorda biffar!
Kul att du gillade dom! :)