Baconklädda färsrulader

En lite annorlunda köttfärsrätt som påminner lite om biff lindström eller parisare. Servera den med grönt potatismos som du gör på potatis och broccoli.

Baconklädda färsrulader
Källa: Egentagen
Uppladdad av: evaldo
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g blandfärs
1 ägg
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1,5 tsk salt
1,5 krm grovmalen svartpeppar
1,5 dl vatten
1 tsk piffi allkrydda
8 skivor bacon
2 msk finhackad gul lök
2 msk finhackade inlagda rödbetor
2 msk finhackad saltgurka
2 msk hackad kapris
Smör eller margarin till stekning

Betyg (15 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2575
Sparat:
164

Gör så här

Blanda ströbröd och potatismjöl med vattnet, rör om så att det inte klumpar sig.
Blanda färsen med ägg och kryddor, tillsätt det blötta ströbrödet och rör om väl, låt vila en stund.
Blanda de hackade rödbetorna, gurkan, löken och kaprisen i en skål.
Dela upp färsen i 8 lika stora bollar. Platta ut dem till avlånga fyrkanter knappt 1 cm tjocka. Lägg en matsked av hacket på varje fyrkant och rulla försiktigt ihop till en rulad. Linda en baconskiva runt om och fäst med tandpetare.
Stek sakta i smör eller margarin till gyllenbrun färg. Låt eftersteka i 200 grader varm ugn ca 10-15 minuter.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
över 2 månader
av barb
över 2 månader
av barb
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.