Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconklädda färsrulader

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lite annorlunda köttfärsrätt som påminner lite om biff lindström eller parisare. Servera den med grönt potatismos som du gör på potatis och broccoli.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ströbröd och potatismjöl med vattnet, rör om så att det inte klumpar sig. Blanda färsen med ägg och kryddor, tillsätt det blötta ströbrödet och rör om väl, låt vila en stund. Blanda de hackade rödbetorna, gurkan, löken och kaprisen i en skål. Dela upp färsen i 8 lika stora bollar. Platta ut dem till avlånga fyrkanter knappt 1 cm tjocka. Lägg en matsked av hacket på varje fyrkant och rulla försiktigt ihop till en rulad. Linda en baconskiva runt om och fäst med tandpetare. Stek sakta i smör eller margarin till gyllenbrun färg. Låt eftersteka i 200 grader varm ugn ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • flabban 1 december 2008

    Lite småpilliga att göra, men ack så goda. Steker man baconänden först så behövs ingen tandpetare. (ett litet tips bara) Går bra att förbereda. (sånt gillar vi) En klar favorit som kommer att serveras fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • evaldo 1 januari 2009

    Hejsan. Jag har provat och fått ett mycket gott betyg på dina baconklädda färsrulader. Familjen ville ha dem flera gånger. Jag lägger in ett par bilder på den också, hoppas du inte har något emot det. Mvh evaldo

  • evaldo 1 januari 2009

    Jag hade inte bacon så det räckte dill alla ruladerna, men det blev gott ändå.

  • barabbas 14 april 2009

    Har provat ruladerna och jag ger 5 poäng. Hej o god fortsättning. Berit.

  • barabbas 14 april 2009

    Full pott

  • bikbok 5 augusti 2009

    Hej, Här hittar jag massa gott :) Ha en bra dag. /Puuffen

  • hansdotter 23 augusti 2009

    Det här verkar väldigt gott! Ska prova i veckan som kommer.

  • hansdotter 25 augusti 2009

    Det var jätte mumsigt! Tack för ett bra recept! Jag valde bort rödbetorna och hade ingen lök hemma. Men det blev väldigt gott ändå. Tack!!! En femma från mig!

  • Lennart_58 30 augusti 2009

    Jättemumsigt, full pott i poäng.

  • Vivecal 5 september 2009

    JÄTTEGOTT!!! Tack för receptet. Ska göra detta många gånger.

  • Maruschka 8 september 2009

    Har inte testat ännu, men det låter jättegott så jag "lånar" ditt recept... Mvh Maria

  • JennyV 8 september 2009

    Detta var inte min favorit! Har aldrig haft i potatismjöl i färs förut och förstår inte tanken? Tyckte det var för mycket ströbröd i också. Jag fick inte rullarna att hålla ihop, trots baconet.

  • Maruschka 20 september 2009

    ...och nu har jag testat och det blev en favorit med en gång...lite meckigt innan man får till rulladerna, men OJ så gott!! Gjorde potatismos smaksatt med lite senap till, det blev kanon...

  • mafia 25 september 2009

    Riktigt gott. Fick fem poäng direkt av min matglade man. Jag håller med.

  • 123Linnea 31 januari 2010

    Jättegott!! Vi kommer göra det igen med varierade fyllningar!

  • Bumbis 10 februari 2010

    Mumsigt. Följde receptet men hoppade över rödbetorna. Serverade med rostad potatis och rostade rödbetor istället.

  • Anten 6 oktober 2010

    Jättegott!!! Kommer att göra dessa fler gånger. Maträtten fick en stark femma av min man.

  • petrissa 2 maj 2013

    Rolig att kunna variera vanliga panbiffar eller köttbullar på det här viset. Välkryddat och mycket smakrikt. Det var gott men ingen ny favorit för min del. Fick tyvärr inte färsen att hålla ihop, den blev väldigt smulig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.