Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconkyckling med tzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en rätt som både stora och små tycker om. Kanongod kyckling som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden så att du får två avlånga bitar av en filé. Bred på senap, ta den du tycker om, allt beroende på smak. Lägg på två skivor ost och linda sedan bacon runt filén. Lägg filéerna i en ugnseldfast form och låt dem steka i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills baconet börjar bli gyllenbrunt.
  3. Gör tzatzikin under tiden. Den kan även göras 1 dag i förväg och får då mer smak. Riv gurkan och låt saften rinna av, gärna genom ett kaffefilter. Blanda gurka, yoghurt och de pressade vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och vitlökspeppar.
  4. Servera kycklingen och tzatzikin med en grönsallad och ris. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.