Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig baconlindad fläskfilé med vitlöksost, pommes Anna och champinjonsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gottigott!!! Gjorde den här rätten igår till familjen, de tyckte maten var supergod!! För de som undrar vad pommes Anna är, så är det som en potatisgratäng, fast utan grädde och med mer smör istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Baconlindad fläskfilé: Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Skär delarna i 1 cm tjocka skivor. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. Lägg ihop två och två i en ugnsfast form och linda bacon runt om. Kör i ugnen i 225 grader ca 20-30 minuter, tills baconbitarna fått färg.
  2. Pommes Anna: Skala och skölj potatisen och skär den i tunna skivor. Smörj en ugnsfast form och varva potatisen i den. Krydda med salt, vitpeppar och vitlök mellan varven och lägg matfettet i klickar över potatisen. Grädda i 225 grader 30-40 minuter tills potatisen är mjuk och jag tycker om när den är lite brun och knaprig ovanpå.
  3. Champinjonsås: Bryn margarin, lägg i de skivade champinjonerna och fräs tills de fått färg. Tillsätt löken och låt den fräsa några minuter. Strö över vetemjöl och rör om. Blanda ner vatten, fond eller skyn, från köttet, som är i ugnen, grädde och soya Låt såsen småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Jag hällde även i lite socker, det blev en jättegod smak!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • StinaStumpan 6 september 2008

    Supergott!!

  • anna72 30 december 2008

    Jo...visst var det gott!!! Jag har även gjort receptet och bytt ut salvian mot basilika...nästan bättre tyckte vi!!! Sedan får man ha lite koll på fläskfilén i ugnen...eftersom det ibland kan bli massor av vätska och då blir köttet och boconen "kokta" istället...så då måsta man hälla av lite av vätskan. Annars ett kanon gott recept!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.