Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad lax med citron- eller apelsinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt är min egen och passar bra som LCHF-mat. Underbart god och mycket lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Linda bacon runt laxen så att den blir helt täckt. Ingen krydda behövs. Stek laxen på svag värme ca 6-7 minuter eller tills den är genomstekt. Tjocka bitar kan behöva någon minut extra.
  2. Värm under tiden crème fraiche i en panna med en buljongtärning. Tvätta citrusfrukten noga och riv skalet. Tillsätt eventuellt salt och peppar efter behag.
  3. Blanda i den vispade grädden och låt sjuda en stund. Den ska inte koka då den lätt kan skära sig. Severa med en god sallad eller kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PiRo 20 april 2010

    Gott och enkelt, detta kommer jag att göra många gånger till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.