Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott,enkelt och snabblagat. Du kan byta ut oxfilén mot fläskfilé eller utskuren rostbiff.

Ingredienser

Instruktioner

1.Skär köttet i 8 ca 3 cm tjocka skivor. Linda 1 baconskiva runt varje köttbit och fäst med tandpetare.Salta och peppra. 2.Hetta upp matfettet i en het stekpanna så att det får färg och stek köttbitarna runtom så att de får en fin stekyta.Lägg över i en eldfast form.Hit kan köttet förberedas och sedan förvaras i kylen fram till precis före middag. 3.Riv av det yttersta gula på citronerna och blanda det rivna med vitlök och timjan.Fördela blandningen på toppen av varje köttbit. 4.Precis före middagen: Efterstek köttet mitt i 225 grader varm ugn i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.