Ljuvliga dofter av citron och örter sprider sig i köket under tillagningen. Köttet kan även serveras kallt skuret i riktigt tunna skivor, perfekt för buffén.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör vitlökspotatisarna. Skala potatis och skär i klyftor. Skala och hacka vitlöken, eller pressa. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Tillaga potatisen i ugnen 30-40 minuter.
- Gör kotlettrullen. Putsa köttet och skär det till en platt bit genom att skära runt inuti köttet som en spiral så att det öppnar sig.
- Riv ost och citronskal fint. Hacka örterna och blanda med ost och citron. Fördela blandningen över köttet och salta och peppra. Rulla samman köttet.
- Vira baconskivorna runt köttbiten och vik in ändarna under rullen.
- Häll olivolja i en ugnsfast form. Lägg köttet i formen och tillaga 30-40 minuter, det går bra att ha det i ugnen samtidigt som potatisen.
- Köttet är färdigt när innertemperaturen är 65 grader. Ta ut köttet ur ugnen när termometern visar 60-63 grader.
- Låt kotlettraden vila cirka 15 minuter under aluminiumfolie innan du skär upp den. Temperaturen ökar då 2-5 grader.
- Gör såsen: Häll crème fraiche i en skål, skala och pressa ner vitlöken. Blanda med citronsaft och örter. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott :)