Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad benfri kotlett med vitlökspotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvliga dofter av citron och örter sprider sig i köket under tillagningen. Köttet kan även serveras kallt skuret i riktigt tunna skivor, perfekt för buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör vitlökspotatisarna. Skala potatis och skär i klyftor. Skala och hacka vitlöken, eller pressa. Blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Tillaga potatisen i ugnen 30-40 minuter.
  2. Gör kotlettrullen. Putsa köttet och skär det till en platt bit genom att skära runt inuti köttet som en spiral så att det öppnar sig.
  3. Riv ost och citronskal fint. Hacka örterna och blanda med ost och citron. Fördela blandningen över köttet och salta och peppra. Rulla samman köttet.
  4. Vira baconskivorna runt köttbiten och vik in ändarna under rullen.
  5. Häll olivolja i en ugnsfast form. Lägg köttet i formen och tillaga 30-40 minuter, det går bra att ha det i ugnen samtidigt som potatisen.
  6. Köttet är färdigt när innertemperaturen är 65 grader. Ta ut köttet ur ugnen när termometern visar 60-63 grader.
  7. Låt kotlettraden vila cirka 15 minuter under aluminiumfolie innan du skär upp den. Temperaturen ökar då 2-5 grader.
  8. Gör såsen: Häll crème fraiche i en skål, skala och pressa ner vitlöken. Blanda med citronsaft och örter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 2 januari 2012

    Mycket gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.