- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett av mina absoluta favoritrecept.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär den i ca 2½ cm tjocka skivor (kantbitarna kan läggas ihop). Peppra och svep om baconskivorna löst.
- Tvätta och baka potatisarna bredvid rödlökspajen i 225 grader ca 40 minuter. Mixa rumsvarmt smör med persilja, vitlök och salt.
- Stek köttet över god värme i olja och smör, totalt ca 8 minuter, tills det är nätt och jämnt genomstekt. Stek samtidigt tomathalvorna, om de får plats.
- Salta köttet och servera med tomaterna och bakpotatisarna och rödlökspajen.
- Rödlökspaj: Hacka ihop degen och tryck ut den i en form med lös kant. Låt vila en stund i kylen. Förgrädda i ugn i 225 grader i ca 10-15 minuter.
- Tunnskiva löken och smörfräs den riktigt mjuk 10-15 minuter. Tillsätt rödvin, socker och salt och koka in så att löken blir torr igen. Bred ut lökmarmeladen i pajformen och grädda pajen i 10 minuter. Servera den het eller avsvalnad.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar