Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad fläskfilé med madeirasky och potatiskaka

 
Skriv ut

mkt god smak på denna rätt! bjudmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filéerna, salta och peppra. Linda bacon runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnssäker form, stick in en köttermometer och stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila, övertäckt med aluminiumfolie, ca 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Sky: Finhacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med smör. Tillsätt tomatpurén och rör om. Späd med madeira, vatten och kycklingfond under omrörning. Låt skyn koka ihop tills cirka 3 1/2 dl återstår. Sila skyn och vispa ner dijonsenap och 2 tsk smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Potatiskaka: Skala och grovriv potatisen. Krama ur och låt rinna av i en sil. Blanda potatisen med grovriven lök, lite salt och svartpeppar.
  4. Smält smöret i en stekpanna och "låt det tystna". Olja äggringarna och lägg ner i stekpannan. Packa potatisen i äggringarna. Stek potatiskakorna på medelvärme, ca 6 minuter, tills de får fin färg på undersidan. Ta bort äggringarna, vänd kakorna och stek ytterligare ca 6 minuter. Skär köttet i ca 4 cm tjocka bitar och lägg upp på tallrikar. Servera med het sky, potatiskaka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.