Instruktioner
Putsa och skär filén i 3-4 cm tjocka skivor. De tunna ändbitarna kan läggas samman två och två. Vira om en skiva bacon och fäst med tandpetare.
Bryn fläskfilén på båda sidor. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i ca 20 min i 175 grader tills bitarna är precis genomstekta.
Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten och sila ner i en skål.
Skiva champinjonhattarna och fräs dem i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Hacka lök, morot och champinjonfötter och fräs i oljan. Tillsätt vin, vatten, buljong och tomatpuré och koka sakta tills allt är mjukt. Sila av skyn över champinjonhattarna (lök, morot och champinjonfötter slängs). Tillsätt steksky, portvin och soja.
Koka upp och red av med maizena under omrörning. Salta, peppra och blanka av med en klick smör.
Häll såsen över köttet strax före servering.
En bra rätt jag och min man åt den på nyår såsen var en riktig höjdare rekomenderas :)