Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott kött med en helt underbart mustig vin- och svampsås, passar perfekt med t ex en potatisgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa och skär filén i 3-4 cm tjocka skivor. De tunna ändbitarna kan läggas samman två och två. Vira om en skiva bacon och fäst med tandpetare. Bryn fläskfilén på båda sidor. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i ca 20 min i 175 grader tills bitarna är precis genomstekta. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten och sila ner i en skål. Skiva champinjonhattarna och fräs dem i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Hacka lök, morot och champinjonfötter och fräs i oljan. Tillsätt vin, vatten, buljong och tomatpuré och koka sakta tills allt är mjukt. Sila av skyn över champinjonhattarna (lök, morot och champinjonfötter slängs). Tillsätt steksky, portvin och soja. Koka upp och red av med maizena under omrörning. Salta, peppra och blanka av med en klick smör. Häll såsen över köttet strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bailly 28 februari 2011

    En bra rätt jag och min man åt den på nyår såsen var en riktig höjdare rekomenderas :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.