Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera fläskfilén med potatiskroketter som finns att köpa frysta. I svampsåsen är det gott med Arlas Skogssvampspanna och ev. lite konjak eller sherry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra fläskfilén lite, rulla baconskivor tätt runt om och bind om med steksnöre eller fäst med tandpetare.
  2. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form och stek i ugnen i 180 grader ca 30 minuter. Ta ut och slå in köttet i aluminiumfolie.
  3. Skär svampen i bitar och stek under omrörning tills den fått lite färg. Häll på en burk Skogssvampspanna och följ anvisning på burken. Smaka av med salt, peppar, kalvfond och ev. konjak eller sherry. Späd med vatten eller mjölk om såsen blir för tjock.
  4. Skiva köttet och fördela på varma tallrikar. Häll såsen runt om. Servera genast tillsammans med varma potatispuffar, ev. stekt brysselkål och en lättkokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.