Saftig filé som serveras med ett krämigt vitt mos.
Enkelt och gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Putsa filén, salta och peppra den runtom. Linda baconskivor runt filén. Hetta upp en stekpanna och bryn filén runtom tills den fått färg.
- Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen tills filén har en innertemperatur på 65 grader, 15-20 minuter.
- Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i blomkålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp oljan och fräs pressad vitlök tills den fått lite färg. Ringla vitlöksoljan över purén före servering.
Publicerat den
3 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Äntligen ett recept där man inte förstör filén med att dela upp den innan eller steka den för länge i ugnen. Förstek med bacon på hög värme sedan in i ugn på 150-175 grader på max 30min. Du har min röst.