Enkelt, snabbt och festligt. Kantarellost i fyllningen och såsen ger god smak.
Instruktioner
- Klyv kycklingfilérna men inte ända igenom.
- Rör ihop bacontärningarna med kantarellosten och fyll filéerna. Vik ihop och krydda med vitpeppar. Det behövs inget salt, baconet ger tillräckligt med sälta.
- Rulla in varje filé i 4-5 baconskivor och se till att skarven kommer neråt.
- Bryn dem i smör på båda sidor och efterstek på svag värme i ca 15 minuter beroende på filéernas storlek.
- Innertemperaturen ska vara mellan 70º-75º.
- Koka upp grädde, vin och fond. Tillsätt kantarellosten och låt koka ihop tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
- Tips:
Har du tillgång till kantareller så toppa gärna med smörfrästa, hela svampar.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott sätt att göra kyckling. vi gjorde receptet med trattkantareller. Kan verkligen rekommendera detta recept!!
Jättegott
Jätte gott!! Tog crème bonjour kantarellost istället för kavli som inte fanns i min affär.
Jättegott! Hade slut på vanliga kantareller så jag smulade ner torkade trattkantareller i såsen.