Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad Peppartournedos på champinjonbädd med rödvinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Klassiker som kan serveras med sallad, potatis eller en god och krämig gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs lök- och morotshack ett par minuter utan att det tar färg, det ska bara bli glansigt.
  2. Rör i tomatpuré och fräs vidare någon minut till. Häll i buljong, vin, coca cola och timjan och låt såsen småkoka utan lock i 5 minuter.
  3. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa ner i såsen Sila bort det hackade och häll tillbaka såsen i kastrullen. Smaka av med socker, salt och peppar. När det börjar koka igen tar du av kastrullen från plattan och vispar i en sked smör. Håll varmt.
  4. Fräs svampen i smör och vitlök cirka 4–5 minuter. Salta och peppra. Håll varmt.
  5. Putsa köttet från eventuella senor och hinnor. Skär det i fyra bitar, rulla kanterna i krossad svartpeppar och linda baconskivor runt varje köttbit. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnat. Stek köttet, börja med sidorna, rulla den försiktigt så inte baconet släpper. Stek botten och toppen 5 min på varje sida så att kärntemperaturen blir 56 grader. Lyft upp köttet ur pannan och låt det vila någon minut före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.