Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad sej med toppmurklor och rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sejen får en god rökig ton av baconet. Den mustiga rödvinssåsen till är pricken över i:et i denna festliga rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödvin och buljong tills hälften återstår. Red av med Maizena utrört i lite kallt vatten. Blanda i smöret med en stavmixer eller vispa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin. Lyft upp sparrisen (spar vattnet till sugarsnapsen) och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper.
  3. Dela sparrisen på mitten. Lägg två bitar sparris på varje fiskbit, salta, peppra och linda in varje bit i bacon. Stek fiskbitarna i lite smör.
  4. Koka upp sugarsnapsen i vattnet ett par minuter, häll av vattnet. Skär löken i fina strimlor och stek löken och murklorna tills löken mjuknat, och svampen fått lite yta. Salta och peppra.
  5. Lägg upp fisken och sugarsnapsen på ett fat eller tallrikar. Strö över lite plockad dill. Servera med murklorna, såsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.