Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade kycklinglårfiléer fyllda med dadlar och ärthummus

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötma och sälta gifter sig fint i dessa goda och saftiga kycklingrullar. De serveras med en härligt grön ärthummus, sötsyrlig morotssallad och knapriga mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda, banka eventuellt ut dem lite. Salta och peppra. Lägg ut en kärnfri dadel på varje och rulla ihop. Linda in en baconskiva runtom. Sätt en tandpetare i varje. Stek rullarna runtom i lite smör. Lägg rullarna i en ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Ärthummus: Mixa basilika, ärter, pinjenötter och olivolja. Riv parmesanosten och vänd ner i hummusen.
  4. Morotssallad: Hyvla morötterna på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg upp skivorna på ett fat och blanda med ärtskott. Rör ihop balsamvinäger och olivolja och droppar över. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Rosta mandlarna i en stekpanna, droppa i oljan och vänd runt. Strö över saltet och häll upp mandlarna på ett fat med hushållspapper. Skala och dela lökarna på mitten. Stek dem i lite smör.
  6. Servera kycklingen med mandlarna, ärthummusen, steklökarna och morotssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.