Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindade torskfiléer med potatis- och broccolimos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Passar lika bra till fest som till vardag. Lättlagat. .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Tina fisken om djupfryst används enligt förpackningens anvisning. Skär fisken i fyra lika stora bitar (för 4 port). Krydda dem med salt och peppar. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Skär broccolin i mindre bitar. Låt broccolin koka med potatisen några minuter. Låt potatis och broccoli rinna av.
  4. Tillsätt crème fraishen i potatisen och broccolin, kör sedan till en fin smetliknande konsistens med mixerstav. Smaka av moset med salt, socker och vitpeppar.
  5. Servera fisken med potatis- och broccolimoset, knäckebröd och strimlad isbergssallat. Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos. Citron eller lime skuren i klyftor är gott att pressa över fisken vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.