- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Passar lika bra till fest som till vardag.
Lättlagat.
.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Tina fisken om djupfryst används enligt förpackningens anvisning. Skär fisken i fyra lika stora bitar (för 4 port). Krydda dem med salt och peppar. Linda baconskivorna runt fisken och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek fisken mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Skär broccolin i mindre bitar. Låt broccolin koka med potatisen några minuter. Låt potatis och broccoli rinna av.
- Tillsätt crème fraishen i potatisen och broccolin, kör sedan till en fin smetliknande konsistens med mixerstav. Smaka av moset med salt, socker och vitpeppar.
- Servera fisken med potatis- och broccolimoset, knäckebröd och strimlad isbergssallat.
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Citron eller lime skuren i klyftor är gott att pressa över fisken vid serveringen.
Publicerat den
20 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar