Jag äter alltid söt sylt till pannkaka (jordgubb) men det går lika bra med ex lingonsylt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en stor ugnssäker form, 20 x 30 cm, upp på kanterna. Klipp baconet i strimlor och lägg det i formen.
- Låt det bli tjocka strimlor, eftersom baconskivorna sitter ihop. Sätt in formen i ugnen tills baconet blivit lite stekt, ca: 5 minuter.
- Häll mjölet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Salta lätt. Häll smeten över baconet medan formen fortfarande är het, så blir pannkakan hög och fluffig.
- Grädda den i 25 minuter.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Suveränt gott :-) /kram Bappi
riktigt god :D lagade den för några veckor sen