Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconpannkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag äter alltid söt sylt till pannkaka (jordgubb) men det går lika bra med ex lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en stor ugnssäker form, 20 x 30 cm, upp på kanterna. Klipp baconet i strimlor och lägg det i formen.
  3. Låt det bli tjocka strimlor, eftersom baconskivorna sitter ihop. Sätt in formen i ugnen tills baconet blivit lite stekt, ca: 5 minuter.
  4. Häll mjölet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Salta lätt. Häll smeten över baconet medan formen fortfarande är het, så blir pannkakan hög och fluffig.
  5. Grädda den i 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 1 februari 2010

    Suveränt gott :-) /kram Bappi

  • Laurisen 14 mars 2012

    riktigt god :D lagade den för några veckor sen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.