Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Passar hela familjen, går bäst som huvudrätt då den är väldigt matig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconet i bitar. Finhacka löken, fräs i eget fett tills det är riktigt knaprigt.
  2. Skala rotfrukterna och skär i mindre tärningar. Rör ner potatis, palsternacka, rotselleri, vatten, buljon och tomatpuré. Låt koka tills de är mjuka, ca 20-30min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda samman gräddfil, citronskal och salt och peppar, servera detta till soppan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 15 december 2008

    Recepet kanske inte hade alla ingredienser i, men vilken soppa!!!! Tog limeskal istället för citron och yoghurt istället för gräddfil. Blandade i yoghurt och limen direkt i soppan och allt blev så utsökt friskt!

  • JennyV 26 mars 2009

    En kanongod och snabb soppa!! Jag kryddade även med cayennepeppar för att få lite styrka i soppan och serverade med turkisk yoghurt som jag pressade en vitlöksklyfta i!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.