Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconstekta kycklingbröst med paprikaris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Köpte boken "Kokbok för stressade föräldrar" för jag ville ha recept som gick snabbt att göra och detta är min absoluta favorit i den boken. Det vattnas i munnen bara jag tänker på denna rätt så god är den. Har bjudit på det som både morsdagmiddag som nyårsafton. Första gången man gör den kan det kännas lite bökigt men andra gången går det som en dans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en eldfast form och smörj den. Ställ den åt sidan så länge.
  2. Börja med att kärna ur paprikan och skala löken. Skär paprikan i bitar och löken i halvor och lägg ner dem i en mixer. Kör någon minut så att det blir en rätt vattning puré. Koka sedan riset enligt anvisning på paketet, men byt ut en tredjedel av vattnet mot grönsakspurén.
  3. Nu till kycklingen. Lägg en kvist (åtta till tio blad) dragon på varje filé eller om du använder torkad strö på en nypa. Peppra lite och linda in varje filé i bacon. Lägg kycklingrulladerna i den smorda formen och sätt in den mitt i ugnen i ca 15 min (kan behöva stå längre om det är stora filéer) tills det rinner en klar genomskinlig vätska om man sticker i köttet.
  4. Lägg sedan upp kycklingen på en tallrik och vispa ur formen med créme frachen. Smaka av med lite salt och peppar. Gör en vacker upplägning med rött ris, kycklingfilé och ringla över såsen.
  5. Klart och jättegott
  6. TIPS: Låt barnen krydda och linda in filéerna med baconet. Det tycker de är kanonkul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.