Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacontoppad kyckling med oreganosås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett eget påhitt som gjorde riktig succé... :-) Går utmärkt att förbereda en dag i förväg. Faktum är att den blir godare då... :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att knapersteka det finhackade baconet. Använd därefter baconfettet för att bryna kycklingfiléerna. Lägg kycklingen underst i en ugnsfast form och strö baconet över.
  2. Pressa vitlöken och bryn den i olja. Häll på grädde och creme fraiche och tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop såsen ett par minuter och smaka av. (tänk på att baconet är väldigt salt). Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugn på medelvärme tills kycklingen helt säkert är genomvarm.
  3. Servera med ugnsrostade rotsaker och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.