Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärcouscous med vaniljyoghurt och myntasirap

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jag kollade flera gånger på receptet när jag såg att det stod couscous i en efterrätt ? Provade receptet och det var väldigt annorlunda men otroligt gott. Prova det !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt yoghurten rinna av i en silduk eller i ett kaffefilter i kylskåpet i minst 3 timmar.
  2. Koka upp vatten, socker, limesaft, limeskal och mynta blad i en kastrull på låg värme. Låt små koka tills det har reducerats till hälften och det har bildats en sirap. Sila bort limeskal och myntablad. Låt svalna helt.
  3. Häll upp couscousgrynen i en bunke. Koka upp äppeljuice och tranbärsjuice med kanelstången. Ta bort kanelstången och häll juicen över couscousen, täck och låt stå ca 5 minuter. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel. Blanda i det rivna lime- och apelsinskalet.
  4. Lägg upp couscousen på en tallrik. Klicka på lite yoghurtkräm. Täck med bär. Avsluta med att ringla över myntasriap samt dekorera med myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.