Till dessa rutor används valfria bär. Jag har prövat med hallon och blåbär och det blev jätte gott.
Blir ca 25-30 rutor.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Klä en liten långpanna, cirka 25x35 centimeter med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
- Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.
- Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar