God krispig yta, mjuk bärig insida och en kletig vaniljig överraskning i mitten.
Instruktioner
- Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på en deciliter mjölk. Rör till en slät fast smet. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda ner i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp, ju mindre man vispar desto bättre. Vänd i bären.
- Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Klicka på en knapp matsked av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen sjunka in i smeten. Grädda i ugnen i drygt 25 minuter, håll koll på dem så att de inte blir för torra.
Publicerat den
27 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar