Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj med chokladfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Laga en ljuvlig paj med vit chokladkräm som spetsas med lite Cointreau. Kan uteslutas om du vill göra en barnvänligare paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på låg värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
  2. Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Tryck ut degen i en smord pajform ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Tag skalet ur formen och låt svalna.
  5. Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.