Det här receptet fick jag av en fd svärmor för över 20 år sedan efter att jag nästan brustit ut i lovsång medan jag åt den. Den är himmelsk. Godaste bären att ha i tycker jag är jordgubbar, men hallon och röda vinbär går också bra.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Min mamma brukade göra den här, fast med rabarberkompott. Du anar inte vad jag har letat efter receptet så 1000-tack!
Hej Britt! Rabarberkompott låter sagolikt till den här pajen, det ska jag testa! :-)
Jag testade detta recept med trädgårdhallon och en liten rabalber. Det var så otroligt gott med glass till. Nu vill jag dela receptet med mina bästa vänner på Fecebook, så jag hoppas att du inte har nåt emot det. Och nu ska jag göra en ny paj... :) *mums*
Självklart får du göra det, har jag ingenting alls emot! :-))
Så perfekt gott! Har aldrig ätit godare paj.
Har en liten fråga angående pajdegen. Ska den ligga i kylen i innan man trycker ut den och hur mycket täcker den i en 26 cm pajform. Gjorde detta recept och degen räckte endast till pajformsbottnen inget på kanterna. //Matnissa
Jag brukar inte ha tålamod att ställa degen i kylen... :-) Så nej, det behövs inte. Jag brukar ta min minsta pajform (vet inte hur stor den är, är inte hemma nu så jag kan inte kolla men den kan mycket väl vara 24-25 cm) och får då trycka ut den ganska tunn för att den ska räcka till kanterna. Det blir i alla fall inte för mycket deg, om man säger så. ;-)
Jättegod paj. Rensade frysen och hittade rabarber och jordgubbar. Den smakade supergott. Tack för receptet.