Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj med marängtäcke

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet fick jag av en fd svärmor för över 20 år sedan efter att jag nästan brustit ut i lovsång medan jag åt den. Den är himmelsk. Godaste bären att ha i tycker jag är jordgubbar, men hallon och röda vinbär går också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 200 º 10-15 minuter.
  2. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner sockret. Fyll pajskalet med bären (stora jordgubbar bör skivas) och bred marängen ovanpå, alt. blanda ner bären direkt i marängsmeten och fyll sedan skalet med blandningen.
  3. Grädda i 175 º (observera den lägre ugnstemperaturen) 20-30 minuter.
  4. Servera ljummen med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • svenskebritt 31 juli 2010

    Min mamma brukade göra den här, fast med rabarberkompott. Du anar inte vad jag har letat efter receptet så 1000-tack!

  • -karo- 5 augusti 2010

    Hej Britt! Rabarberkompott låter sagolikt till den här pajen, det ska jag testa! :-)

  • evanyberg 5 augusti 2010

    Jag testade detta recept med trädgårdhallon och en liten rabalber. Det var så otroligt gott med glass till. Nu vill jag dela receptet med mina bästa vänner på Fecebook, så jag hoppas att du inte har nåt emot det. Och nu ska jag göra en ny paj... :) *mums*

  • -karo- 5 augusti 2010

    Självklart får du göra det, har jag ingenting alls emot! :-))

  • nina99 6 augusti 2010

    Så perfekt gott! Har aldrig ätit godare paj.

  • matnissa 7 augusti 2010

    Har en liten fråga angående pajdegen. Ska den ligga i kylen i innan man trycker ut den och hur mycket täcker den i en 26 cm pajform. Gjorde detta recept och degen räckte endast till pajformsbottnen inget på kanterna. //Matnissa

  • -karo- 9 augusti 2010

    Jag brukar inte ha tålamod att ställa degen i kylen... :-) Så nej, det behövs inte. Jag brukar ta min minsta pajform (vet inte hur stor den är, är inte hemma nu så jag kan inte kolla men den kan mycket väl vara 24-25 cm) och får då trycka ut den ganska tunn för att den ska räcka till kanterna. Det blir i alla fall inte för mycket deg, om man säger så. ;-)

  • bibicarlsson 17 oktober 2012

    Jättegod paj. Rensade frysen och hittade rabarber och jordgubbar. Den smakade supergott. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.