Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj smaksatt med körsbärsöl

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna ljuvliga paj är smaksatt med belgiskt körsbärsöl som tar denna paj till en helt ny nivå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ihop vetemjöl, kakao, salt och smör i en matberedare tills ingredienserna precis har bildat smulor. Häll över smulorna i en skål och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen lite, linda in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Ta fram pajdegen ur kylskåpet och kavla ut den så att den passar en springform, 24 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten av formen och klä den sedan med degen och nagga degen. Fyll på med torra gula ärtor och grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 125 grader. Pensla smält choklad över pajskalet medan det fortfarande är ljummet. Låt det sedan svalna helt.
  4. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och värm dem över vattenbad till 62 grader. Sila över vätskan i en annan skål och ta bort skummet som bildats på ytan. Häll fyllningen i skalet.
  5. Grädda pajen i 25 minuter. När 25 minuter har gått så mäter du temperaturen på krämen i mitten, den ska vara 70 grader. Om den inte är det låter du den stå en stund till. Ta ut pajen och låt den svalna i rumstemperatur, helst över natten.
  6. Vid servering garnerar du pajen med blåbär och björnbär och pudrar över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.